May 4, 2012

Meisterda nr 3. - rakett


Vaja läheb
Meelepärast tooni guaššvärvi, PVA liimi, kääre, WC-paberi rull, pintslit, värvialust, fooliumit, tükk tugevamat värvilist paberit ning väike tükk siidpaberit (või muud kerget paberit).

Ettevalmistus
Lõika värvilisest paberist u 9-cm läbimõõduga ring välja ning tee sälk ühest äärest keskele. Lõika ka väikesed ribad raketi alumise ääre jaoks ning 2 pikemat riba fooliumist, mis ulataksid ümber wc-paberi rulli.


Töö käik
Panna guassvärvi värvialuse peale laiale laotatud ajalehtedele ning näita lapsele kuidas wc-paberi rull üle värvida. Aita natuke, kui vaja, aga jäta lapsele tunne, et see on siiski tema kätetöö! Jäta kuivama.

Hiljem pange raktisabade otstesse pisut PVA liimi ning hoidke sõrmega neid raketi otsas seespool, kuni sabad kinnituvad. Liimige fooliumiribad ümber rulli. Viimaseks painuta ringjas paber sobivaks koonuseks ning pange koos lapsega liimi koonuse alumisele küljele 1cm kaugusele äärest. Asetage raketi peale ning hoidke liikumatult, kuni liim on kuivanud (see ei tohiks kaua aega võtta). Hea on lasta raketil enne mängimist ka pisut kuivada, siis peab see ka kauem vastu. Ja voilla, õhusööstik on stardiks valmis!



Hedi

No comments:

Post a Comment

 

Template by Suck My Lolly - Background Image by TotallySevere.com